ВРЪЗКА С НАС

РЕЗЕРВАЦИИ

ГОРЕЩИ ОФЕРТИ

Поморие

Най-големият и модерен калолечебен курорт в страната, който се намира на 22 км североизточно от големия пристанищен град Бургас. Aвтобусна пътна магистрала свързва двата курортни центъра, а и летището на Бургас отстои само на 10 км от Поморие. Самият курорт е разположен на неголям, вдаден в морето полуостров. Поморие е разположен на прелетния път Виа Понтика и е място с тесен фронт на миграция за мигриращите реещи се птици от значителна част на Северна, Източна и Централна Европа.

Околностите на курорта са богати на лозя и обширни овощни градини с праскови, смокини и други плодове, просторна пясъчна плажна ивица, особено ценното калолечебно езеро - лагуна и солница за добив на морска сол и лечебният препарат луга, който се получава при този добив. Лечебната лиманна кал се черпи от лагунното езеро и има особено ценни физико-химически качества.Снея се лекуват заболявания на опорно-двигателния, на периферната нервна система, както и кожни заболявания.
Доказано е и  противовъзпалителното, антибиотичното и релаксиращото действие на лугата.

Градът е основан с името Анхиало в края на V в.пр.Хр. Голяма част от жителите му били траки. От самото си основаване, чак до началото на миналия век, той е от най-важните черноморски градове по българските земи.

Забележителности

Посетителски център Поморийско езеро — интерактивна експозиция за природното богатство на солената лагуна. Произвежда се  сол чрез слънчево изпарение на морската вода. Музеят на солта в Поморие е единственият по рода си в Източна Европа. Открит е през 2002г и се намира на брега на Поморийското езеро.

 „Стари поморийски къщи“ — архитектурен резерват;

Кални бани — лечение с кал от Поморийското езеро

Църква „Преображение Господне“ XVIII век;

Църква „Св. Рождество Богородично“ XIX век;

Римски мавзолей - куполна гробница-хероон

Манастира „Св Георги”

 

tourist-destination-pomorie-beaches.jpgindex.jpgi4bbi5jhmanh31gd.jpg800px-Town_of_Pomorie_aerial_Boby_Dimitrov.jpg003730237971.jpgpomorie.jpg